En Super Blood Wolf Moon og Total Lunar Eclipse kommer denne weekend - Sådan ser du dem (video)

Det vil være den sidste Super Blood Moon, vi ser indtil 2033.

Så præcis hvad sker der søndag aften og tidligt mandag morgen? Nogle kalder det ' Super Blood Wolf Moon , 'andre en Blood Moon eller endda' The Great American Lunar Eclipse. '

Hvad der faktisk sker, er en total måneformørkelse, en spektakulær begivenhed, der ser fuldmåne komme ind i Jordens skygge og få en fortryllende rødlig farve. Det vil være den sidste samlede måneformørkelse, der er synlig fra Nordamerika indtil 2021, og den sidste Super Blood Moon indtil 2033 .



Hvad er en Super Blood Moon Total måneformørkelse?

Det er en fuldmåne, en supermåne og en total måneformørkelse rullet sammen til en. En fuldmåne sker en gang hver måned. Intet usædvanligt ved det. En supermåne er, når vores satellit er på det punkt i sin månedlige bane, når den er tættest på Jorden, så den ser lidt større ud på himlen. Der er omkring to eller tre supermånefuldmåner hvert år. En total måneformørkelse er dog meget sjældnere, selvom der har været et par for nylig. Forårsaget af, at Jorden er nøjagtigt mellem solen og månen, er dette skuespillet, hvor fuldmånen mister sin lysstyrke og bliver en rødlig / kobberfarve (deraf Blood Moon moniker) i en time eller deromkring. Det er et imponerende syn.

Havde vi ikke bare en blodmåne?

Denne totale måneformørkelse er den tredje inden for et år, men lad det ikke sætte dig af. I januar sidste år oplevede nogle af Nordamerika en ' Super Blue Blood Moon 'total måneformørkelse, som blev fulgt i juli af århundredets længste samlede måneformørkelse. Det var imidlertid ikke muligt at se det fra Nordamerika. Denne tredje samlede måneformørkelse - og den sidste indtil 2021 - er langt den nemmeste at observere fra Nordamerika, med skuespillet højt på himlen fra start til slut. Det er også på et meget bekvemt tidspunkt.

Hvordan fungerer en total måneformørkelse?

En total måneformørkelse opstår, når Jorden er mellem solen og månen, hvilket kun kan ske under en fuldmåne. Af og til kommer månen ind i Jordens skygge og skifter farve, som den gør. Først mister den sin lysstyrke, bliver derefter halvt oplyst af solen og halvt oplyst af sollys, der kommer gennem jordens atmosfære. Det bliver rødligt på den ene side og lyst hvidt på den anden, men i modsætning til en halvmåne, der er buet, er denne måne delt med en næsten lige linje - Jordens skygge. Det er et bizart syn. Så kommer totaliteten, når hele månen er i jordens skygge, og dens overflade bliver fuldstændig farvet. Totalitet er det vigtigste øjeblik, selvom det varer i 62 minutter.

Hvornår er totalitet i Nordamerika?

En total måneformørkelse kan kun ses om natten, men når det sker, kan hele nattsiden af ​​jorden - halvdelen af ​​planeten - se den. Den 20. januar 2019 betyder det, at alle i Nord- og Sydamerika og i Vesteuropa (inklusive London, Paris, Lissabon, Spanien og De Kanariske Øer) kan se månen blive rødlig i løbet af en times lang totalitet. Her er hvornår man skal se på helheden i byer i hele Nordamerika i henhold til timeanddate.com , selvom det er værd at komme i position ca. 70 minutter før formørkelsen for at se den delvise formørkelse. Totaliteten begynder på disse lokale tidspunkter og varer i 62 minutter.

Los Angeles, CA - 20:41
Chicago, IL - 10:41
Houston, TX - 10:41
Phoenix, AZ - 21:41
Philadelphia, PA - 23:41
New York City - 23:41
Toronto, Canada - 23:41
Vancouver, Canada - 20:41
Mexico City, Mexico - 22:41
Honolulu, Hawaii - 18:41

Hvornår er totalitet i Vesteuropa og Sydamerika?

Den samlede måneformørkelse vil være synlig fra Sydamerika og Vesteuropa efter midnat mandag den 21. januar, selvom den nogle steder vil være relativt lav i den vestlige horisont. Her er når den totale formørkelse begynder, men for at få den bedste udsigt skal observatører komme udenfor en time før disse tidspunkter for at se månen gradvist blive rød.

London, Storbritannien - 04:41
Paris, Frankrig - 05.41
Amsterdam, Holland - 05.41
Oslo, Norge - 05.41
Stockholm, Sverige - 05:41
Lissabon, Portugal - 04:41
Santa Cruz de Tenerife, De Kanariske Øer - 04:41
Sao Paolo, Brasilien - 02:41
Buenos Aires, Argentina - kl. 01.41
Santiago, Chile - 1:41 a.m.

Hvornår er den næste samlede måneformørkelse?

Den næste samlede måneformørkelse, der er synlig fra Nordamerika, er den 26. maj 2021. Der er en delvis måneformørkelse den 16. juli 2019, men den er kun synlig i Europa, Afrika og Asien. Under denne begivenhed vil månen passere gennem kanten af ​​Jordens skygge og blive halvrød. Der vil ikke være nogen helhed, men det vil stadig være en fantastisk tid at fotografere eller observere fuldmånen. Næste gang en Super Moon falder sammen med en total måneformørkelse for en Super Blood Moon vil være den 8. oktober 2033.